måndag 31 december 2012

Nyårsafton i Saigon.

1 januari 2013

Med tanke på vår strapatsrika resa till Mekong Delta, så blev måndagen, dvs nyårsafton en lugn och avkopplande dag. Mats och Thea åkte och handlade matvaror och gick lite på en lokal marknad där de bla sålde levande grodor. Sedan var Mats och klippte sig för nio kronor och softade vid poolen.

Astrid följde med Thea tvärs över gatan till frissan för att få våra hår tvättade. Under en timme, just det, en timme, fick man ligga ner på en brits under det att frisörskan tvättade håret i svalt och skönt vatten. Hon masserade hårskalpen, tinningarna, ansiktet (som även bäddades in i gurka under viss tid!), axlarna och nacken. Tvättade håret igen och även ansiktet. Så upprepades massagen igen och igen och igen. När detta var klart blåste och fönade hon håret och gjorde vid både naglar och tånaglar, som nu skimrar i rosa pärlemor! Kostnad: 25 kronor!

Fina i håret gick vi sedan hem och gjorde oss i ordning för kvällen. Vi åt en härlig kycklingsoppa som Thea gjort och skålade i rysk champagne. Vid 20.00-tiden tog vi taxi in till stan och flanerade genom gator så fyllda med människor och skotrar att det går inte att beskriva. Vi tog oss fram till Hotel Continetal där vi deltog i ett nyårsfirande som började kl. 22.00. En stor vacker utomhussal med en mycket välsmakande buffé med allt från vietnaesisk mat till skaldjur och lax! Ett underbart efterrättsbord med saftiga frukter och mumsiga kakor. Under hela middagen och fram till tolvslaget var det underhållning med bla sång och musik, trolleri och danser.

Tolvslaget, ja det upplevde vi två gånger! På hotellet startade de nedräkningen 10 minuter för tidigt, men vad gör det med tanke på alla förseningar i samband med resan till Mekong Delta. Gott Nytt År nr 1! Sedan vid det riktiga tovslaget var vi ute och tittade på ett halvt fyrverkeri (skyskrapa ivägen). Gott Nytt År nr 2! Nu är det 2013 med besked kan man säga.

Vid halvettiden försökte vi få tag på taxi och det gick efter ett tag tag vare "mr Kenneth", som fick hotellpersonalen till att agera. Att ta sig ut från city var en upplevelse för trafiken (några bilar och i stort sett alla i Saigon varande skotrar) stod stilla. Men vår chaufför gjorde en rundpall (i klass med vilket akrobatiskt nummer som helst) och så körde han lite hit och lite dit, en och annan bakväg och så till slut var vi hemma!

I skrivande stund ligger ni fortfarande och sover, medans vi blickar ut över Saigon River och poolområdet som badar i sol!!!!

God fortsättning!
astridomats

Uppladdning hos Kenneth och Thea.
 
Redo för Saigon City och 2013!
 
Delar av buffén.

Delar av efterrättsbuffén.
 
 

1 kommentar: