torsdag 10 januari 2013

Adjö Hanoi och hej igen Saigon!

10 januari 2013

Får inte ordning på bilderna! En "Bläddraknapp" har försvunnit och det går inte att kopiera och klistra in fotografierna som man ju normalt kan göra.

Hur som helst, så gick vi upp tidigt igår morse för att hänga på låset till Historiska museet i Hanoi. Blev lite av en besvikelse, för stenarna, ringarna och pilspetsarna finns även på Malmö museum. Kul ändå att kunna konstatera att en gång i tiden var vi alla lika runt om på jorden!

Strosade tillbaka genom de franska kvarteren och kom att passera operahuset där de kommer att ha en konsert med musik av Beethoven inom kort. Givetvis en sista vända i Gamla staden innan det var dags att checka ut och ta sig till flygplatsen för återfärd till Saigon.

30 grader! Behöver väl inte säga mer. Mössorna och vantarna ligger nu längst ner i resväskorna - härligt!

Kenneth och Thea bjöd på kvällen med oss till Saigons opera för att där bevista en nyårskonsert med Ho Chi Minh City Ballet Symphony Orchestra med kör och solister. I en och halv timme njöt vi av underbar, lättsam klassisk musik av bla Bizet, Puccini, Rosini och Johann Strauss. En ganska liten, men inte desto mindre vacker byggnad.

Idag har Mats tillsammans med Kenneth och Thea svettat sig igenom 18 hål på en närbelägen golfbana. Efter två hål var Mats pikétröja dyngblöt trots att han "bara" behövde gå och slå. Den kvinnliga caddyn skötte resten! Här är det så att man måste ha caddy och i Vietnam är det bara kvinnor som sköter den uppgiften. De svettades inte för de var nämligen rätt klädda med fyra lager kläder, stor solhatt (ni vet sådanan där typiska vietnamesiska hattar) och munskydd. Under tiden låg Astrid i ett svalt rum och fick massage...... för drygt 20 kronor!

Efteråt visade Kenneth runt på den Tetra Pakfabrik som byggs och där han är ansvarig. När den är klar, blir den Tetra Paks modernaste fabrik i världen. Det är ett mycket imponerande bygge. På väg till fabriken har man byggt en ny fyrfilig motorväg, som fick ett abrupt slut i anledning av att där stod två hus i vägen. Sålunda anlades en grusväg runt husen och sedan fortsatte motorvägen igen!

I morgon ska vi till Ben Thanh Market och shoppa loss lite. Sedan börjar det dra ihop sig för hemfärd. Något mer inlägg blir det i alla fall.

Som sagt, tråkigt att vi inte kan bjuda på foton från den här sista veckan, men som tidigare sagts: Shit happens!

Hälsningar,
astridomats



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar